Gulasj
Ingredienser:
1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
2 ts salt
3 stk. løk
3 ss nøytral olje
0,5 dl vann
4 ss paprikapulver
1 ts hel, svart pepper
1,5 l vann
500 g potet
200 g gulrot
100 g persillerot
200 g sellerirot
1 ts karve
1 stk. tomat
2 ss hakket bladpersille
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i passende store terninger og strø over salt.
Hakk løk og stek i olje til den er gyllen.
Ta kjelen av varmen og ha i paprikapulver. Pass på at krydderet ikke blir brent.
Ha kjøttet oppi kjelen. Tilsett pepper og fyll med vann så det akkurat dekker kjøttet.
Kok opp, senk varmen og la småkoke i 2 til 3 timer.
Skrell og kutt opp poteter, gulrot, persillerot og sellerirot. Knus karve i en morter.
Fjern skalle på tomat ved å skjære et kryss i skinnet og ha den i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Finhakk tomaten.
La poteter, grønnsaker, karve og tomat koke med i suppen de siste 30 minuttene.
Smak til med salt og pepper og dryss over hakket persille.
Serveres rykende varm.
Etter oppskrift fra MatPrat.