top of page

Gulasj

Ingredienser:

1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg

2 ts salt

3 stk. løk

3 ss nøytral olje

0,5 dl vann

4 ss paprikapulver

1 ts hel, svart pepper

1,5 l vann

500 g potet

200 g gulrot

100 g persillerot

200 g sellerirot

1 ts karve

1 stk. tomat

2 ss hakket bladpersille

404134096_744672400514174_35795315748230

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i passende store terninger og strø over salt. 

Hakk løk og stek i olje til den er gyllen.

Ta kjelen av varmen og ha i paprikapulver. Pass på at krydderet ikke blir brent.

Ha kjøttet oppi kjelen. Tilsett pepper og fyll med vann så det akkurat dekker kjøttet.

Kok opp, senk varmen og la småkoke i 2 til 3 timer.

Skrell og kutt opp poteter, gulrot, persillerot og sellerirot. Knus karve i en morter.

Fjern skalle på tomat ved å skjære et kryss i skinnet og ha den i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Finhakk tomaten. 

La poteter, grønnsaker, karve og tomat koke med i suppen de siste 30 minuttene. 

Smak til med salt og pepper og dryss over hakket persille.

Serveres rykende varm.

Etter oppskrift fra MatPrat

403648931_908988807600253_39282450286758
bottom of page